Új piacot céloz a Borsodi: meggyes sört visz a boltokba

Új piacot céloz a Borsodi: meggyes sört visz a boltokba

agrarszektor.hu
A Borsodi Sörgyár újabb termékfejlesztéssel kezdi meg az őszi szezont. Szeptembertől ugyanis már a boltokban is elérhető a népszerű belga meggyes sörkülönlegesség, a Belle-Vue Extra Kriek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Igazi kuriózummal dobja fel az őszi szezont a Borsodi Sörgyár - írják közleményükben. Ősztől ugyanis a boltokban is megvásárolható, az itthon igen nagy népszerűségnek örvendő belga meggyes sörkülönlegesség, a Belle-Vue Extra Kriek. A Borsodi Sörgyár Magyarországon már 1997 óta forgalmazza a Belle-Vue Kriek Lambic sört, azonban eddig a márka kedvelői csak csapolt formában élvezhették különleges fűszeres ízét. Mostantól azonban akár egy piknikezés, vagy családi összejövetel alkalmával is koccinthatnak ezzel a klasszikus sörrel az ínyencek. Az új termék egyébként szeptember elejétől már elérhető a boltokban, 0,33 literes, dobozos kiszerelésben, 4,1%-os alkoholtartalom mellett.

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új termék kapcsán kiemelte:

A Borsodi Sörgyár és a különleges belga sörök szerelmi története nagy múltra tekint vissza. Elég arra gondolni, hogy a Belle Vue Extra Kriek már több, mint két évtizede elérhető a portfoliónkban, sőt, vállalatunk fennállásának 25-ik évfordulóján a Borsodi támogatásával jött létre az első magyarországi tematikus söröző, a Belgian Beer Café. Örömmel tapasztaljuk, hogy a fogyasztóink is osztoznak velünk ezen a szenvedélyen, és szívesen választják belga különlegességeinket. Alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez, most szerettük volna, ha ezt az élményt nemcsak vendéglátóhelyeken, hanem akár otthon is élvezhetnék.

A Belle-Vue Extra Kriek Brüsszel közelében termesztett meggy és fiatal lambic házasításából születik. A piros "bogyók" gyönyörű rubin színt, valamint illatos gyümölcsös aromát, kellemes savasságot és frissességet kölcsönöznek a sörnek. A lambic a legősibb, napjainkban is létező sörtípus. Ezek a sörök irányított erjesztési folyamat helyett spontán erjedéssel készülnek, azaz a levegőben élő mikroorganizmusok hatására erjednek alkoholos itallá. A sörfőzést követően a lambicot évekig tölgyfahordókban érlelik, ahol az erjedés tovább folytatódik. Egy hagyományos lambic sör készítéséhez minimum három év szükséges. A lambic sörök vad ízekkel bírnak: savas, boros, gyümölcsös, fűszeres, fanyar és enyhén füstös.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?