Ez hihetetlen: újrahasznosítható csomagolást kap az egyik legismertebb szeszes ital

Ez hihetetlen: újrahasznosítható csomagolást kap az egyik legismertebb szeszes ital

agrarszektor.hu
Újrahasznosítható papírpalackot dob piacra a Diageo. A Johnnie Walkert is gyártó italmulti bejelentette, hogy 100%-ig műanyagmentes, teljesen lebomló papír "palackot" alkottak meg a híres whiskynek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jövőre már újrahasznosítható papírpalackból is lehet whiskyzni, írta meg a Guardian. A Johnnie Walkert is gyártó Diageo nevű italmulti bejelentette, hogy megalkották a világ első, 100%-ig műanyagmentes, papír alapú töményszeszes palackját.

A palack fenntartható forrásból származó cellulózrostból készült, teljesen újrahasznosítható, és a nemzetközi élelmiszer-biztonsági előírásoknak is meg fog felelni. Azt ugyan nem sikerült megoldani, hogy teljesen papírból készüljön, de az italt védő bélés műanyag helyett szintén lebomló gyantából készült, a kupak pedig alumíniumból.

Büszkék vagyunk rá, hogy a világon elsőként állítottunk elő ilyen palackot. A Diageo folyamatosan küzd azért, hogy kitolja a fenntartható csomagolások határait, és ebben a palackban hatalmas lehetőségek vannak. Helyénvalónak tűnik, hogy a Johnnie Walkerrel vezessük be, amely a 200 éves történelme során gyakran állt elő innovatív megoldásokkal

- mondta Ewan Andrew, a Diageo fenntarthatóságért felelős vezetője

A környezetbarát papírüveget jövőre tervezik piacra dobni, első körben egyetlen piacon vezetik be a Johnnie Walkerekkel, aztán ha bejön, világszerte bevezetik. Persze az alkoholpiac óriásai közül sem csak a Diageo próbálkozik ilyesmivel, a Carlsberg például tavaly ősszel jelentette be a maga papír söröspalackját.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?