Új szuperélelmiszerek hódítanak a boltokban: egyre többen keresik ezeket a termékeket

Új szuperélelmiszerek hódítanak a boltokban: egyre többen keresik ezeket a termékeket

agrarszektor.hu
A funkcionális tulajdonságokkal rendelkező tejipari termékek iránt fokozott fogyasztói igény mutatkozik. Az egészségtudatos fogyasztók előnyben részesítik azokat a tejtermékeket, amelyek a megszokott összetételen túl, egyéb egészségre kedvező hatást gyakorló tulajdonsággal is rendelkeznek. De melyek a legjellemzőbb funkcionális tulajdonságok, amelyeket a fogyasztók keresnek?

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az emésztőrendszer egészségéhez aktívan hozzájáruló probiotikumok piacán 2023-ra 7%-os piaci növekedést jósolnak - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A probiotikumok piacát főként az emésztőrendszeri rendellenességgel küzdő fogyasztók számának emelkedése generálja. A probiotikus termékek legnépszerűbb képviselője a joghurtok, amelyek sikere várhatóan továbbra is töretlen marad.

Az egészségtudatos fogyasztók olyan tejtermékeket keresnek, amelyek kiegyensúlyozott táplálkozásukba beilleszthetők. Ennek egyik kritériuma az alacsony cukor- és zsírtartalom. A fogyasztói igény, valamint az elhízás csökkentésére irányuló törekvéseknek köszönhetően az elmúlt években számos cukorcsökkentett tejtermék jelent meg az élelmiszerüzletek polcain, és számuk várhatóan tovább fog emelkedni.

A laktózintoleranciával rendelkező, illetve a laktózt diétájukból önszántukból száműző fogyasztók számának emelkedésével arányosan emelkedik a laktózmentes termékek iránti igény. Ezen termékek fejlesztése során az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő íz biztosítása. Az átlagéletkor emelkedésének, és az öregedő társadalomnak köszönhetően az idős fogyasztók igényeit szem előtt tartó tejtermékek piaca is várhatóan szélesedni fog. Ilyen irány lehet az ízületek és a csontok egészségének fenntartását támogató összetevők (pl. kalcium) hozzáadása.

A sportoló és az aktív életet élő fogyasztók körében népszerűek az értékes aminosav-összetétellel rendelkező, magas fehérjetatalmú élelmiszerek. Erre kiváló lehetőséged nyújt a savófehérjék felhasználása, amelyek támogatják az izomnövekedést, valamint egyes tanulmányok szerint segítenek az öregedés lassításában és a stressz csökkentésében. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?