Nagy István: a városok vezetői nyissák ki újra a koronavírus miatt bezárt piacokat!

Nagy István: a városok vezetői nyissák ki újra a koronavírus miatt bezárt piacokat!

MTI
A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy István a somogyi megyeszékhely piacán tett látogatásán újságírók előtt azt mondta: arra kéri a települések vezetőit, hogy - védőintézkedések betartása mellett - tegyék lehetővé az embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

Szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye, és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen, a tumultust elkerülve tudjuk biztosítani az árukhoz való folyamatos hozzáférést, indokolta kérését a miniszter.

Nagy István hozzátette, ezzel a lépéssel letörhetők a kiugró áremelkedések és a pánik okozta ársokk, könnyebbé válik a tisztességes piaci viszonyok fenntartása, az üzleti szabályok betartatása. A miniszter utalt arra is, hogy egyre több információt kap piacbezárásokról a veszélyhelyzettel összefüggésben, de úgy gondolja, a bezárás nem jó döntés. Már csak azért sem, mert a piac a helyi gazdaság motorja, a zárva tartás következtében a termelők, akik közül hetek óta sokan a húsvétra vagy a palántaszezonra készültek, tönkremennek.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere arról beszélt, hogy a kaposvári piac nyitva van és nyitva is marad, "mert ezzel magunknak teremtjük meg a lehetőséget, hogy kényelmes körülmények között megvehessük mindazt, amihez már hozzászoktunk". Egy korlátozást vezettek csak be, a szabadtéri piac két csarnokában egyszerre nem lehet benn ötvennél több vásárló

Nagy István kiemelte, Kaposváron a jövő héttől házhoz is viszik a piaci termékeket, rendelni kedden, szerdán és csütörtökön telefonon lehet. Az árukat a megrendelést követő nap önkéntesek juttatják el a vásárlóknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?