JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Ha a 12 hónap alatti árváltozásokat nézzük, 2018. decemberhez viszonyítva, akkor a következőket tapasztalhattuk: az élelmiszerek ára 5,9%-kal nőtt, ezen belül a sertéshúsé 23,7%-os emelkedést mutatott, a párizsié és a kolbászé 13,2%-osat, a cukor 12,2%-kal drágult, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) ára pedig 8,3%-kal nőtt - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.
2019. novemberhez viszonyítva 1 hónap alatt a fogyasztói árak átlagosan 0,3%-kal emelkedtek. Az élelmiszerek ára átlagosan 0,7%-kal nőtt, ezen belül a sertéshús 7,5%-kal, a liszt 2,6%-kal, a párizsi és a kolbász 2,4%-kal, a tojás pedig 2,3%-kal lett drágább, míg a kenyér ára átlagosan 2,0%-ot nőtt. Az alkoholmentes üdítőitalok ára 1,1%-kal, a sajté pedig 0,9%-kal csökkent.
2019-ben az előző évhez képest a fogyasztói árak átlagosan 3,4%-kal nőttek, ezen belül az élelmiszerek 5,4%-kal lettek drágábbak az előző évhez képest. Összességében a tartós fogyasztási cikkekért 0,3%-kal kevesebbet kellett fizetni.