Itt a válasz a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ilyen az igazán jó pálinka

MTI
Az emberek több mint 60 százaléka szerint az ideális magyar pálinka legfontosabb ismérve, hogy gyümölcsös az aromája, ugyanakkor elenyésző, mindössze 23 százalékuknak fontos a közepes vagy magas alkoholtartalom. Ugyanakkor az emberek mindössze 2 százaléka gondolta úgy, hogy a jó pálinkának alacsony, mindössze 30 fokos alkoholtartalmúnak kell lenni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

1000 fő megkérdezésével készített kutatást az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft., amelyben a 18 és 49 évesek körében mérték fel, hogy vajon kinek mitől lesz ideális a pálinka. A felmérésben résztvevők 66 százaléka szerint az a jó pálinka, amelynek gyümölcsös az aromája, 24 százalékuk szerint pedig az ideális pálinka lágy és harmonikus. A közepes (40 fokos) és magas (50 fokos) alkoholtartalom a megkérdezettek mindössze 23-23 százaléka szerint fontos. 

Az emberek 18 százaléka szerint akkor jó a pálinka, ha a gyomorban tüzet rak, és 17 százalékuk szerint az erős, torkot kaparó nedű az ideális. Talán nem meglepő, de a résztvevők csupán 2 százaléka véli úgy, hogy a tökéletes pálinka alacsony (30 fokos) alkoholtartalmú.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?