Fókuszban a tejtermékek: különleges témákkal bővült a kamara ingyenes sorozata

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari igazgatósága a "Tanuljunk együtt!" programsorozat keretében tejipari gyakorlati napokat szervez tagjai számára a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetnél. A jelentkezők az őszi félévben három különböző témakörben szerezhetnek új ismereteket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az élelmiszeripari igazgatóság a tematikák összeállításánál arra törekedett, hogy a tagi igényekhez igazodva további szükséges és hasznos tartalommal bővítse a gyakorlati programokat - írja közleményében a kamara. Az őszi félévre meghirdetett tejipari gyakorlati napokon a résztvevők az oltós és savas alvasztású tejtermékek előállítása mellett - újdonságként - megismerkedhetnek a juh- és kecsketejből készített sajtok gyártási folyamatával is.

A program: 

  • 2019. szeptember 11-12. - Juh- és kecsketejből készített sajtok - regisztráció itt, meghívó itt
  •  2019. szeptember 25-26. - Savas alvasztású tejtermékek előállítása (kezdő csoport) - regisztráció itt, meghívó itt 
  •  2019. október 16-17. - Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák (haladó csoport) - regisztráció itt, meghívó itt

A két-két napos, kisüzemi előállítást bemutató program keretében a résztvevők neves szakemberektől kapnak bővebb ismereteket a különféle alvasztási eljárásokkal készíthető termékekről. A savas alvasztású tejtermékek esetében a joghurt, kefir, tejföl és rögös túró gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg, míg az oltós termékgyártás esetében az erjedési lyukas félkemény sajtok gyártásába és bírálatába kaphatnak betekintést. A juh- és kecsketejből tipikus tejtermékek (lágysajt, krémsajt) előállítását tanulmányozhatják. A gyakorlat mellett további információkat kapnak alapanyagok kiválasztásáról, az élelmiszer-higiéniáról és élelmiszer-biztonságról, a technológiai ismeretekről, valamint a késztermékek bírálatáról. Továbbá külön is szó lesz a gyártással kapcsolatos kritikus pontokról, a jellemző hibákról és azok helyesbítő lehetőségeiről is.

A rendezvények továbbra is a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben lesznek. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program költségét a NAK finanszírozza, azonban az esetlegesen felmerült egyéb költségek (szállás, utazás, programon kívüli étkezés) a résztvevőt terhelik. A gyakorlati napokon alkalmanként maximum 12 fő részvételét tudja biztosítani a kamara, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?