Óriási mozzarellakészítő üzem épül Komáromban

MTI
Naponta 12 tonna mozzarella sajt készítésére képes üzemet épít 4,7 milliárd forintos ráfordítással a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. Bartusekpusztán - mondta el Marczali Gábor, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Marczali Gábor tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással készülő sajtüzem naponta százezer liter tejet dolgoz fel a Komárom külterületén található Bartusekpusztán. A szükséges tejmennyiség felét a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. saját termelése fedezi. Az elkészült mozzarellát az induláskor teljes egészében Olaszországba exportálják. A beruházáshoz a társaság 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap a projekt sikeres befejezése után.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A termék 10 és 100 grammos formában lakossági fogyasztásra alkalmas, illetve egy és háromkilós hasábokban nagyüzemi pizzakészítésre használható. A társaság vizsgálja annak lehetőségét is, hogy a későbbiekben saját sajtmárkával lép piacra - ismertette az ügyvezető.  A gyárban 32 új munkahely jön létre.

A Komáromi Mezőgazdasági Zrt. száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalkozás. A társaság Csémen 1200 tejelő tehenet tart, Kisigmánd határában pedig szintén 1200 állatot számláló növendéktelepet üzemeltet. Naponta közel 40 ezer liter tejet értékesítenek belföldi kereskedőkön keresztül Olaszországba. A vállalkozás saját dolgozóinak száma 110, valamint az állatoknak szükséges takarmány előállításával további 20-25 gazdálkodónak biztosítanak állandó értékesítési lehetőséget. A társaság éves árbevétele 2018-ban elérte a 2,5 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?