Komoly döntést hoztak az oroszok: ezt a tilalmat Magyarország is megérzi majd

MTI
Rendeletben korlátozta a külföldi borok beszerzését az orosz állami és önkormányzati szerveknek Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az orosz szőlészet és borászat támogatásával indokolt miniszterelnöki utasítás kedden jelent meg az orosz kormány honlapján. A tilalom a borokra, a habzó, gyümölcs- és likőrborokra terjed ki. A miniszterelnöki rendelet kizárólag az állami szféra közbeszerzéseire vonatkozik, a nem állami beszerzéseket nem érinti. Az orosz mezőgazdasági minisztérium adatai szerint a közbeszerzések keretében vásárolt borok több mint fele külföldi, így olasz, francia, spanyol, chilei, új-zélandi, portugál, cseh, grúz, magyar és argentin. A kormányfőnek felterjesztett minisztériumi jelentés szerint Oroszországban elég bort készítenek a külföldiek kiváltására, és azok minősége nem rosszabb a külföldiekénél, amit számos külföldi díj is jelez.

Oroszországban tavaly 1,63 millió dekaliter (1 dekaliter=10 liter) bor készült, 12,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Pezsgőből és habzóborból a termelés 3 százalékkal, 678,2 ezer dekaliterre nőtt. Az országban tavaly 530 ezer tonna szőlőt szüreteltek, ami kevesebb a 2017. évi 580 ezer tonnánál. A mezőgazdasági minisztérium idén a tavalyinál több szőlővel, 549 ezer tonnával számol.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?