Megkezdte a brutális nyári razziát a Nébih

agrarszektor.hu
Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amely július 1-jétől augusztus 20-ig tart. Ebben az időszakban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folyamatos ellenőrzéseket tart majd, a kormányhivatalok pedig elvégzik a szükséges vizsgálatokat. A hagyományos célterületek - mint a különböző fesztiválok és rendezvények - mellett idén ellenőrzik a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizekben élő halfajokból származó termékeket is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Elrendelte az idei nyári szezonális ellenőrzést Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár, amely július 1-jétől augusztus 20-ig tart majd - írja közleményében az Agrárminisztérium. A koordinációt a Nébih, a vizsgálatokat a kormányhivatalok és a Nébih szakemberei együtt végzik majd. Az ellenőrzés-sorozat ezúttal is kiterjed majd az olyan hagyományos területekre, mint például a nagy tömegeket megmozgató rendezvények, fesztiválok, vásárok, az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetése vagy épp az utcai vendéglátás ("street food"). A kiemelt termékek között megtalálhatók a fűszerezett, pácolt, előkészített húsok, a fagylalt, valamint a szezonális zöldségek és gyümölcsök.

Az ellenőrök fokozottan vizsgálják majd a közutak mellett szezonálisan üzemelő zöldség- és gyümölcsárusító helyeket, a nem rendszeresen üzemelő piacokat és - az adminisztratív ellenőrzéseket követően - az őstermelők termőterületeit. Újdonságként szerepel az akcióban a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizeinkben élő halfajokból (szürkeharcsa, keszegfélék, stb.) származó termékek ellenőrzése. Emellett szintén új elem a tűzifa kiskereskedelemhez kapcsolódó előírások és a szállítójegy kiállítási kötelezettség betartásának a fokozott vizsgálata, továbbá a kutyák és macskák szívférgességének megelőzésére alkalmas állatgyógyászati készítmények ellenőrzése.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?