Együttműködési megállapodást kötöttek az agrárszervezetek a kamarai választásokra

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött szerdán Budapesten 17 agrárszervezet a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetségével (Magosz) arról, hogy szövetségben indulnak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara novemberi választásán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jakab István, a Magosz elnöke úgy véli, hogy az agrárélelmiszer-gazdaság képviselőinek összefogása uniós szinten is példaértékű lehet. Az együttműködés aláírását kísérő eseményen elmondta hogy a szakmai szervezeteknek a technológiák, a klíma és a környezeti feltételek, valamint a nemzetközi piacok változásaira is választ kell találniuk. Jelentős kihívásnak nevezte többek között a vízgazdálkodást is, hiszen érdemi mezőgazdasági termelés öntözés nélkül ma már nem folytatható Magyarországon. Kiemelte emellett azt is, hogy a világpiacon csak jól szervezett szakmai együttműködéssel lehet sikeresen megjelenni, ezért nemcsak a termelők, hanem a kereskedők és a feldolgozók képviseletére is szükség van.

A Magosz elnöke felidézte, hogy az aláírt megállapodás az 5 éve kezdődött együttműködés folytatása, amelyet akkor 12 szakmai szervezet kötött. A Magosz július 15-ig benyújtja a nyilvántartásba vételi kérelmet, hogy az együttműködés résztvevőivel hivatalosan is elindulhasson a november 3-ára kitűzött kamarai választásokon

 - közölte Jakab István.

Az együttműködési megállapodást a Baromfi Termék Tanács, a Magyar Biokultúra Szövetség, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége, a Magyar Díszkertészek Szövetsége, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Hangya Szövetkezetek Együttműködése, a Országos Erdészeti Egyesület, a Kisgazda Polgári Egyesület, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Magyar Állattenyésztők Szövetsége írta alá a Magosszal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?