Végre pénzt látnak a becsődölt CBA-partner dolgozói

MTI
Megkezdik a felszámolás alatt álló salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak kifizetését. Az elmaradt bérek rendezéseként első körben 359 munkavállaló fizetését rendezik több mint 121 millió forintból. A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást. A CBA egykori franchise-partnereként működő cég korábban Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Végre pénzt lát az a 359 alkalmazott, akik a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016 őszén elrendelt csődeljárás miatt nem juthattak eddig az elmaradt fizetéseikhez. A felszámoló június 9-én terjesztette elő a bérgarancia-támogatás iránti kérelmét a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához - tájékoztatott az illetékes főosztály vezetője.

Tamási Ildikó azt is közölte, hogy a kérelemben 121 millió 525 ezer 182 ezer forintos támogatási igényt jeleztek. A kormányhivatal meghozta a támogató határozatot, kedden pedig intézkedtek a támogatás kiutalásáról. A törvény szerint a nettó járandóságot közvetlenül a munkavállalók kapják.

Az igényelt támogatás az első része az elmaradt bértartozásnak. A felmondások lebonyolítása, a végkielégítések számfejtése után, újabb igénylést követően a kormányhivatalnak ismét lesz lehetősége támogatást nyújtani a bérgarancia alapból. A bíróság által kirendelt felszámoló, a budapesti székhelyű Green Adviser Kft. június elsején 92 dolgozó létszámleépítését jelezte a foglalkoztatási szervezetnek, amelyet jóvá is hagytak.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást. A cég korábban Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott. A CBA egykori franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de a CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta a hálózatából.

A Balassagyarmati Törvényszék április 4-én megszüntette a Palóc Nagykereskedelmi Kft. kérelmére elrendelt csődeljárást, mivel az adós és a hitelezők között nem jött létre egyezség. A felszámolási eljárás május 4-én kezdődött meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06