Roadshow-t szerveztek a nemzeti parki termékeknek

agrarszektor.hu
Körúton mutatják be a Nemzeti Parki Termék Védjegyet az ország 10 nemzeti parkjában. Magyarországon 158 gazda 600 termékének van Nemzeti Parki Termék Védjegye, amelyet pályázaton lehet elnyerni

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A termékek megismertetésére, népszerűsítésére szolgál az úgynevezett Nemzeti Parki Termék Védjegy körút, amely két hónappal ezelőtt a Balaton-felvidékről indult, és az ország mind a 10 nemzeti parkját érinti. A nemzeti parki termékek minőségi, de nem tömegtermékek, ezekkel inkább a nemzeti parki látogató központokban, vásárokon, piacokon találkozhatnak az érdeklődők - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Magyarországon 158 gazda 600 termékének van Nemzeti Parki Termék Védjegye, köztük élelmiszereknek és kézműves termékeknek. A gazdák pályázaton nyerhetik el a védjegyet.

Fazekas Sándor arról is beszámolt, hogy az mostani uniós finanszírozási ciklusban a nemzeti parkok mintegy 60 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésekre, míg az előző uniós ciklusban erre 38 milliárd forint jutott. A környezetvédelemre 2800 milliárd forint áll rendelkezésre, ez 500 milliárd forinttal haladja meg az előző európai uniós ciklusban az erre fordítható összeget. A pénzt a többi között energiatakarékosságra és a zöld ipar fejlesztésére tudják felhasználni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?