Csányi legyőzte a munkaerőhiányt az új gigavágóhídon

agrarszektor.hu
Októberben kezdődik a tesztüzem az új mohácsi vágóhídon, amely jelentős változásokat hoz a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő PICK Szeged Zrt. működésében is. Ezekről beszélgettünk Nagy Endre vezérigazgatóval, aki szerint a szakemberhiány ellenére már csaknem teljes a mohácsi létesítmény dolgozói állománya. A próbaüzem indulása után a PICK fokozatosan csökkenti a munkát a szegedi vágóhídon, októbertől leállítja a vágást, utolsó lépésként pedig a csomagolóüzem szűnik meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ha a PICK Szeged Zrt. által eddig gyártott szalámikat láncszerűen egymás mögé tennénk, 4800 kilométer hosszú lenne, vagyis elérne innen az északi sarkig - mondta Nagy Endre vezérigazgató a cég alsómocsoládi üzemében a közelmúltban megrendezett Coop Rally-n. Az ősszel nagy változás történik a cég működésében: elindul a tesztüzem a lényegében Csányi Sándorhoz köthető új mohácsi vágóhídon, amellyel a PICK stratégiai együttműködést is kötött.

Mit jelent majd a PICK-nek az új mohácsi üzem?

A mohácsi vágóhídon a próbavágásokkal kezdődik a munka októberben, majd elindítják a csontozó- és daraboló üzemet is, végül pedig a csomagoló üzemet is. A PICK szegedi vágóhídja pedig fokozatosan le fog állni, de összességében így is növekedni fognak a gyártókapacitások, hiszen ez az átállás egyik lényege.

Az elmúlt 4 évben is folyamatosan növeltük a vágásszámot, évi 300 ezerről majdnem a duplájára: körülbelül 580 ezer vágás lesz idén, a kapacitásunk teljes maximumán dolgozunk vágás tekintetében

- mondta el Nagy Endre az Agrárszektornak. Az átállással kapcsolatos további fejleményekről is beszélt:

  • a PICK nyit új piacok felé, például nemrégiben megkapta szállítási jogosultságot Kínába, így a jelentős kínai piac is elérhetővé válik;
  • a cég jelenlegi telephelyei megszerezték a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) szállítási jogosultságot, így a jövőben elindulnak a KMS-védjeggyel ellátott sertéshús-szállítási együttműködések, amelyben szintén fontos szerepe lesz a mohácsi vágóhídnak.

Már csak néhány tíz dolgozó hiányzik

Korábban megjelentek hírek a sajtóban arról, hogy a mohácsi vágóhíd elindításával kapcsolatos legnagyobb kihívások egyike a szakemberhiány.

Összesen 560 fővel tervezzük elindítani az ottani munkát, és körülbelül 20-30 hely lehet még nyitva, de ezekre az emberekre gyakorlatilag nem a daraboló- és a vágóüzemben van szükség, hanem a többi kiszolgálóterületen oszlanak el, mint a takarítás, a logisztika és a műszaki területek

- tette hozzá aNagy Endre. A PICK széles eszközkészletet vetett be, hogy a még nem a cégnél dolgozó embereket is odacsábítsanak, és a vezérigazgató sikeresnek ítéli a mohácsi vágóhíd munkaerő-bázisának megteremtésére tett kísérletet, hiszen már közel teljes az új vágóhíd leendő dolgozói állománya.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?