Senki ne adja fel! - Ezt üzeni Budai Gyula a magyar arárcégeknek

agrarszektor.hu
Annak ellenére is jelenjenek meg a hazai cégek az oroszországi mezőgazdasági szakkiállításokon, hogy tart az orosz embargó és az orosz-ukrán válság - jelentette ki Budai Gyula miniszteri biztos, aki a hétvégén Németországban folytatott tárgyalásokat. Magyarország és Németország egyetért abban, hogy békés megoldásokat kell találni, és az uniós cégeknek vissza kell térniük az orosz piacra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Budai Gyula, az uniós agrártermékekre kivetett embargó miatt szükséges külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos a német törvényhozás alsóháza (Bundestag) mezőgazdasági bizottságának elnökével, Gitta Connemann-nal és Peter Bleserrel, a német agrárminisztérium parlamenti államtitkárával folytatott egyeztetéseket Berlinben. Az MTI szerint a tárgyalások után kiemelte, hogy Magyarország számára fontos a nézetek azonossága, hiszen Németország "a legfontosabb szövetségesünk", és a mezőgazdaságban is Európa "vezető hatalma".

A magyar kormány kezdettől fogva azt az álláspontot képviseli, hogy a vállalkozásoknak "már az embargó utáni időkre kell készülniük". A válság rendezése után "azonnal indulni kell" - hangsúlyozta Budai Gyula, hozzátéve, hogy a kormányzat folyamatos kapcsolatban áll az érintett cégekkel, és arra bíztatja őket, hogy továbbra is jelenjenek meg az oroszországi mezőgazdasági szakkiállításokon. Így tavaly az Arany Ősz elnevezésű moszkvai ágazati vásáron a válság ellenére 16 magyar társaság vett részt, és a február 9-én kezdődő Prodexpón, a legjelentősebb orosz élelmiszeripari szakkiállításon is lesznek magyar cégek - tette hozzá.

A kormány továbbra is fontosnak tartja az orosz piacot, hiszen a magyar termékeknek komoly hagyományaik vannak Oroszországban, és az orosz vásárlók egyre inkább keresik a magyar prémium termékeket - húzta alá a miniszteri biztos.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?