A talajvizsgálati eredmények
Vajon mely talajtulajdonságok azok, melyek jelentősen befolyásolják a növénytermesztést?
Vajon mely talajtulajdonságok azok, melyek jelentősen befolyásolják a növénytermesztést?
„Változó klíma, alkalmazkodó talaj-és vízgazdálkodás!” címmel indít országos rendezvénysorozatot a NAK.
Magyarországon is egyre szélesebb a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok tárháza.
A szakértők szerint a szennyvíziszap javíthatja a termőtalaj állapotát, ám a felhasználásának vannak még akadályai.
Regeneratív gazdálkodást folytató termelők mutatták be, hogyan előzhetők meg a porviharok.
A következő időszakban mind nagyobb szerepet kaphatnak a talajbaktérium készítmények a szántóföldi növénytermesztés során.
A talajszerkezet védelmének van egy jól bevált műszaki megoldása, amely hazánkban még nem terjedt el eléggé.
Nem kell tartani a szennyvíziszap felhasználásától.
Hogyan csökkenthetjük hosszútávon inputanyag szükségleteinket?
A Szigetközt védik a Széchenyi István Egyetem szakemberei.
Az izraeli technológiák adaptálása komoly segítség lehet.
Izrael budapesti nagykövetével tárgyalt Győrffy Balázs.
Van megoldás a vízhiány ellen.
Több mint 670 millió forint zöldségek nemesítésére.
Éves szinten 950 millió euróról beszélnek
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.