Nagy segítséget kapnak a magyar élelmiszergyártók: ezt nem árt tudni
Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését az Agrárkamara.
Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését az Agrárkamara.
Szükséges lépést tartani a technika fejlődésével, hiszen modern gépekkel, precíziós gazdálkodással hatékonyan lehet termelni.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A bioélelmiszerek mellett organikus állatgyógyászati termékek, és bio takarmányok is szerepelnek a magyar kiállítók kínálatában a Biofach-on.
A növényi magok felhasználása egyre változatosabb az élelmiszeriparban, és egyre több robban be már itthon is.
Az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek és a marhahús is bekerül az online Árfigyelő rendszerbe.
Az élelmiszeriparban is kulcsfontosságú az innováció. A gluténmentes termékek versenye jó lehetőség a gyártóknak.
Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt, de valóban megérdemelt ez az
Magyarországon is megterem a rizs, noha nálunk csak évi egy betakarítás lehetséges belőle.
Mind a takarmányozás, mind emberi fogyasztás oldaláról hatalmas lehetőségek vannak a szemescirok termesztésében.
A Cerbona Kft. a vegán élelmiszerek piaca felé nyit.
Mennyi a cirok ára, mennyibe kerül a cirok vetőmag és mire jó a szemes cirok? Tudd meg, mi a cirok, miért jó a cirok kukorica helyett, miért különleges a cirok és a cirok mag.
Íme a Borbás farm története és jelene.
Kiválasztották Az Év Szaloncukra 2020 díj nyerteseit.
Szeptember elejétől indul a termelés.
Az üzemben gluténmentes zabpehelylisztet és zabpelyhet állítanak majd elő.
Készül a gluténmentes búza.
Lássuk a 21.század legnagyobb kihívásait!
Külföldi piacokra tör a debreceni vállalkozás.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Az Agro-ökológiai Programban a tudatosság mentén kell választani, fontos, hogy ne csak a pontvadászat legyen a cél.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont