Forró égövi betegség terjed Hollandiában

Forró égövi betegség terjed Hollandiában

agrarszektor.hu
Hollandiában több száz gazdaság küzd a kéknyelv-betegség vírusának kitörésével, ami jelentős problémákat okoz az ország mezőgazdasága számára - közölte a holland kormány pénteken a Reuters szerint.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

- mondta Piet Adema mezőgazdasági miniszter az ANP holland hírügynökségnek, miután 2009 óta ebben a hónapban jelentették a rendkívül fertőző állatbetegség első négy esetét.

Adema elmondta, hogy a kéknyelv-betegség jelenlegi törzse ellen még nem áll rendelkezésre vakcina.

- közölte a kormány a hónap elején.

A betegség hagyományosan a déli, mediterrán, illetve közel-keleti, valamint afrikai régiókat érintette, ám a klímaváltozással az azt terjesztő törpeszúnyog egyre északabbra vándorol – így a betegség is olyan országokban bukkan fel, ahol korábban jobbára ismeretlen volt. Hazánkban 2016-ben és 2016-ban bukkant fel a kéknyelv az ország délebbi megyéiben, jelentős károkat és piaci zavarokat okozva a kérődzők tenyésztőinek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?