Mostantól így fog kinézni a LABOR rendszer: fontos változások élesedtek

Mostantól így fog kinézni a LABOR rendszer: fontos változások élesedtek

agrarszektor.hu
2021. november 1-jétől újabb hasznos funkciókat ad át a felhasználóknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszerben. Ismét bővül az online megrendelhető szolgáltatások köre, emellett az állattartók számára is lehetővé válik az elektronikus eredményközlő dokumentumok megtekintése a rendszerben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A digitális felületen novembertől

  • az exportvizsgálatok esetében - a nemrég bevezetett elektronikus eredményközlés kiegészítéseként - immár az online megrendelésre is lesz lehetőségük az érintetteknek, ezenkívül
  • az állattartók számára is lehetővé válik, hogy meghatalmazást adjanak alkalmazottaiknak az eredményközlő dokumentumok megtekintésére a LABOR rendszerben.

Utóbbi lehetőség remélhetőleg hozzájárul a megrendelők gyorsabb tájékozódásához, ezáltal adminisztratív feladataik gördülékenyebb kezeléséhez, egyúttal - a tájékoztatási igények csökkenésével - az állatorvosok napi feladatellátásában is könnyítést jelent. Az új funkciók novemberi élesítésével még nem ér véget, azonban már a célegyenesbe fordul a LABOR rendszer fejlesztése. A bakterológiai és kórbonctani vizsgálatok megrendelésének digitalizációjával egy rendkívül intenzív és nagyívű fejlesztési projekt végére kerülhet pont az új évben - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?