Magyar marha- és bárányhússal árasztaná el a hazai boltokat a füzesabonyi cégvezető

Magyar marha- és bárányhússal árasztaná el a hazai boltokat a füzesabonyi cégvezető

agrarszektor.hu
Habár a magyar bárány és húsmarha jelentős része a külföldi piacokra kerül, a K64 Kft. eltökélt szándéka, hogy ez megváltozzon, és a hazánkban felnevelt állatokból előállított kész termék a magyar boltok polcain landoljon. Karkus János, a füzesabonyi cég ügyvezetője az Agrárszektornak elárulta, a jövőt tekintve szeretnék a gazdálkodásukat abba az irányba elvinni, hogy az állatállományukból saját vágással keletkező kész termékeket saját értékesíti hálózattal juttassák el a fogyasztókhoz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A füzesabonyi K64 Farm Kft. hagyományosan szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozik. Több telephelyen gazdálkodnak, az egyiken juhászatuk van, amelynek a felújítása most történt meg, itt merinói juhokat tenyésztenek. Mint megtudtuk, emellett húsmarhatartással, konkrétan a limousin fajtával is foglalkoznak, amelyek télen bent vannak a telephelyen, ahol a borjakat felhizlalják, és ezt követően kerülnek a vágóhídra. 

A mezőgazdaságba mi beleszülettünk, szülői, nagyszülői örökség révén. A család 2000-ben vette át a gazdálkodást

- mesélte az Agrárszektornak Karkus János. 

A szakember elmondta, a jövőt tekintve szeretnék a gazdálkodásukat abba az irányba elvinni, hogy a megtermelt terményt kizárólagosan csak a saját állomány abrakolására használják fel, és a saját vágással keletkező kész termékeket saját értékesíti hálózattal juttassák el a fogyasztókhoz. Hozzátette, folyamatosan próbálnak fejlődni, fejleszteni, az állattartó telepeik felújításának egy része már megtörtént, a húsmarhatartó telepeké most zajlik, emellett pedig az állatok látszámának bővítését is tervezik. 

A felvásárlásokat tekinte a bárányoknál az olasz piac, míg a húsmarháknál, illetve borjaknál a török piac a meghatározó, ugyanakkor fontos lenne, hogy magyarországon a fogyasztók magyar termékekkel találkozznak a boltokban - emelte ki Karkus János. 

Megteszünk mindent, hogy a magyar boltok magyar termékekkel legyenek tele.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?