Rejtélyes madárpusztulás sokkolja a lakosokat: senki nem tudja mi állhat a háttérben

Rejtélyes madárpusztulás sokkolja a lakosokat: senki nem tudja mi állhat a háttérben

agrarszektor.hu
Váratlanul elpusztult több száz madár Spanyolországban egy országút közelében, egyelőre azonban a hatóságok sem értik mi állhat a háttérben. Ugyanakkor a környezetvédő csoportok szerint az ügynek valamilyen mérgezéshez lehet köze.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több fotó és videó is megjelent a Twitteren, amelyeken elpusztult madarak százai láthatók egy spanyolországi országúton és annak környezetében - írja a HVG. A felvételek a hatóságoknak is szemet szúrtak, annyi tetem borította be ugyanis az utat, hogy a közlekedés veszélyessé vált.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A The Local című spanyol lap szerint a tömeges madárpusztulás oka egyelőre nem ismert, bár az illetékesek néhány tetemet már laboratóriumi vizsgálatra küldtek. Ennek eredményeiről még nem érkeztek hírek, de egyes környezetvédői csoportok úgy vélik, valamilyen, a levegőbe jutott vegyi anyag végezhetett az állatokkal.

Spanyolországnak ezen a részén számos vegyi üzem található, amelyek egyikében nemrég baleset történt: a Tarragona kikötőváros közelében lévő gyárat robbanás rázta meg, emberéletét is követelt. Az elpusztult madarakat Tarragona és a vele szomszédos városka, Salou között találták vasárnap. A környezetvédő csoport a környéket elborító kellemetlen szagról számolt be, de hivatalos szervek ezt nem erősítették meg tájékoztatásukban, ahogy arra sincs bizonyíték, hogy a madarak mérgezés miatt pusztultak el. A helyiek ugyanakkor régóta aggódnak a vegyi üzemek miatt, mert attól tartanak, hogy valamilyen szennyeződés jut a környezetbe.

A címlapkép csak illusztráció. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?