Bizarr, de valahol aranyos: mutáns malac született egy félreeső farmon

agrarszektor.hu
Mutáns malac borzolta fel a kedélyeket egy uruguayi farmon. Az kis jószág ugyanis hat lábbal született. Az eset Rocha városától 20 kilométerre, El Arbolito egy farmján történt. A hatlábú malac a helyi híradások szerint épp egy hete született.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ritka mutációval, ha lábbal született egy malac egy uruguayi farmon, a helyiek nem kis megrökönyödésére, írta meg a Daily Star. A "pókmalac" egy kilenc fős alom tagjaként látta meg a napvilágot, nyolc másik malac mellett, és a hírek szerint mindegyikük egészséges. A malacról az alábbi videó került fel az internetre.

A farm tulajdonosa a helyi El Observador lapnak elmondta, hogy az extra végtagokkal születő állatok általában komoly egészségi problémákkal szoktak rendelkezni, ám ennek a malacnak a jelek szerint semmi baja nincs, képes önállóan mozogni és táplálkozni, állatorvosi beavatkozást nem igényelt. A malac a hírek szerint az Estela nevet kapta.

Dél-Amerikában korábban is születtek már mutáns állatok, legutoljára épp egy hónapja történt hasonló eset, amikor is egy borjú emberi archoz hasonlatos, deformált koponyával jött a világra.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az emberfejű borjú azonban, Estelával ellentétben, nem volt életképes, a születése után néhány órával el is pusztult.

A cikkben felhasznált kép és videó a Daily Star tulajdonát képzik.

 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?