Ebbe a bizniszbe most megéri belevágni: ennyit kell tennie hozzá

agrarszektor.hu
Az agrártárca fontos törekvése a sokszínű agrártermelési szerkezet megőrzése, melyet a különleges mezőgazdasági termékeket, réspiacokat megcélzó, termelési-tenyésztési alapok újraindításában, minőségi fejlesztésében gondolkodó gazdálkodók támogatása révén is ösztönöz. A minisztérium a haszongalamb vásárlásához nyújtott csekély összegű támogatásról most megjelent rendelet szerint ad induló segítséget.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legalább 400 darab haszongalambot megvásárolt, bejelentett tenyészettel rendelkező állattartók a 2019. augusztus 1. és 2020. október 15. között vásárolt állatok után vehetnek igénybe támogatást - írja közleményében az Agrárminisztérium. A támogatási kérelmek 2019. október 1-jétől október 15-éig, 2020. május 1-jétől május 15-éig és 2020. október 1-jétől október 15-éig a Magyar Államkincstár által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon, postai úton nyújthatók be. A támogatás mértéke a támogatási időszakban vásárolt haszongalamb ellenértékének 75%-a, de legfeljebb 6000 forint/haszongalamb. A támogatás igénybevételének további feltételeiről az érdeklődők a Magyar Államkincstár honlapján informálódhatnak.

Magyarország a rendszerváltást megelőző évtizedekben vágógalamb-előállításban világviszonylatban a piacvezetők között szerepelt. Az egykor közkedvelt galambhús - a társadalmi változások, valamint az állat modern világunkban keletkezett megítélése miatt - ma ritkán szerepel a magyar családok étrendjében. A galambhússal kapcsolatos fogyasztói attitűd megváltozhat, amelyet segíthet az a tény, hogy a galambhús alacsony zsírtartalmú, koleszterinben szegény, könnyen emészthető és magas vastartalmú élelmiszer, így hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. A vágógalamb-tartás a háztáji gazdálkodás szerves részeként is hasznos, eredményes tevékenység. Emellett az egységes testméretű, magas hasznos húsarányt produkáló, előhűtött galamb kifizetődő exportcikk is lehet, megfelelő piacképes árualap biztosítás mellett.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?