Üzekednek az őzek - Mit tegyünk, ha az autó elé ugrik?

agrarszektor.hu
Július vége, augusztus eleje az őzek párzási időszaka (a szarvasoké szeptember-októberben jön el), és ilyenkor az emberhez hasonlóan ők is elvesztik a fejüket. Ennek leginkább a közúti autós közlekedésben lehet az emberre nézve is következménye. Mit tegyünk, ha a nyári párzási időszakban autónk elé ugrik egy nagyvad?- teszi fel a kérdést a hvg.hu, majd egy rendőrségi útmutató alapján meg is válaszolja.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Első szabály, hogy a vadállatok megjelenésére figyelmeztető táblás útszakaszoknál le kell lassítani, és érdemes körültekintően vezetni. De igazából lakott területen kívül bárhol találkozhatunk vadakkal. A motorosok fokozottabban vannak veszélyben, hiszen sérülékenyebbek, ezért még óvatosabban kell vezetniük.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Mit ne tegyünk, ha egy őz vagy szarvas elénk toppan az úton? Ne villogjunk a reflektorral, mert a vad ilyenkor a fény felé fordul és megdermed. Viszont a dudálás segíthet, megijesztheti az állatot, aminek eredményeképp elugorhat az útról. A rendőrségi útmutató szerint hasznos eszköz lehet a vadriasztó síp is, amit az autóra lehet kívülről rögzíteni és a menetszél működteti. Ha pedig mégis megtörténik a baj, féktávon belül elénk toppan egy vad, erősen fékezni és dudálni tanácsos. Ha ütközünk, hívjuk a rendőrséget a 112-es számon. Az állati tetemet nem szabad elvinni, mert az lopásnak számít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?