Egymilliárd dolláros üzlettől esett el a svájci pénzintézet a kínai disznók miatt

agrarszektor.hu
Egy svájci székhelyű, multinacionális befektetési bank, az UBS egymilliárd dolláros üzlettől esett el egy felelőtlen vezető gazdasági elemzője miatt, aki miközben a Kínában kitört sertéspestissel magyarázta az ottani inflációt, könnyen félreérthető, "rasszistának" tűnő megjegyzést tett - írja a farms.com.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Kínában emelkedtek a fogyasztói árak" - mondta Paul Donovan a svájci pénzintézet podcast csatornáján múlt hét szerdán. "Ez leginkább a sertéspestisnek köszönhető. És számít ez valamit? Számít, ha egy kínai disznó vagy. Számít, ha disznót ennél Kínában. De a világ többi részét nem érdekli" - jelentette ki a vezető elemző. A videót azóta eltüntették a csatornáról.


A kínaiak azonban végérvényesen megsértődtek a "kínai disznó" kifejezés miatt. A "Chinese pig" ugyanis "disznó kínai"-ként is értelmezhető. Az állami tulajdonú China Daily így kommentálta a hallottakat: "A kínai nép sok  hasonló megaláztatást szenvedett el az elmúlt évtizedekben, amikor még gyenge volt. Most azonban erős az ország. Magabiztosnak kell lennünk és meg kell őriznünk a nemzet méltóságát."

Donovan elnézést kért a szavaiért a Bloomberg Tv-n, azonban hiába: a Haitong International Securities kínai brókerház minden együttműködést felfüggesztett az UBS-szel, az infrastrukturális beruházásokban érdekelt CRCC pedig hétfőn minden indok nélkül ejtett egy készülő, egymilliárd dolláros kötvényügyletet a svájciakkal. Az UBS szabadságra küldte Donovant, sorsáról később döntenek.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06