Lecsapott a halkommandó! Tetten érték az orvhalászokat

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata május 30-án három orvhalászt ért tetten. Két személyt a Tiszán, Polgár térségében, egyet pedig a Taktán fogtak meg az ellenőrök. Mindhárom személy ellen hatósági eljárás indult.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A május végi magas vízállás nemcsak a jogszerűen horgászókat csalogatta a vízpartra, de a nagy fogás reményében az orvhalászok is kimerészkedtek vizeinkre - írja a hatóság. A Nébih Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) kiemelt megfigyelés alá vonta azokat a területeket, ahol általában szívesen rejtőzködnek rapsicok. Az ellenőrök igyekezete nem bizonyult hiábavalónak, hiszen egy nap alatt három szabálysértőt sikerült kézre keríteniük.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Polgár térségében, a Tisza bal partján több napja figyeltek a halőrök egy csapást az ártéren, ahol a délelőtti órákban egyszerre két személyt sikerült tetten érniük halászat közben. A két személy egyike sem rendelkezett halfogásra jogosító okmányokkal. Az orvhalászok szerencsére csak pár keszeget zsákmányoltak, melyeket a halőrök élve visszaengedtek a folyóba. Az intézkedést követően az ÁHSZ járőrpárosa a Takta folyó mentén folytatta a szolgálatát, melynek során délután fél hatkor ismét ellenőrzés alá vontak egy halászeszközöket kezelő férfit. Az ellenőrzés során megállapították, hogy ez a személy sem rendelkezik állami halászjeggyel és területi jeggyel. Az elkövető az intézkedésig halat nem fogott.

Tekintettel arra, hogy az orvhalászat bűncselekmény a halőrök mindegyik esetben értesítették a rendőrhatóságot, majd a lefoglalt halászeszközöket átadták a helyszínre érkező rendőröknek. A Nébih mindhárom személy ellen halvédelmi bírság kiszabására és a horgászati-halászati tevékenységtől történő eltiltásra irányuló eljárást indított.

Címlapkép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?