Megválasztották Magyarország legszebb tehenét: képeken a győztes jószág

agrarszektor.hu
Megvan 2019 legszebb haszonállata: a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, mint az OMÉK társrendezvényén idén is átadták a kiállítás nagydíját, amelyet egy Biharnagybajomról érkező holstein-fríz, Göndör nyert meg. Az ország legszebb tehene mindenben megfelelt a zsűri kívánalmainak, gazdája, a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. részéről Madar László szarvasmarhaágazat-vezető pénznyereményt és több díjnyertes bika örökítőanyagát nyerte el Göndörnek köszönhetően.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Negyvenezer liter tejet adott eddig az ország legszebb haszonállata. A Göndör névre keresztelt fekete színezetű holstein-frízzel a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. büszkélkedhet.



Jobb oldalon látható Göndör, a győztes állat

"Ez a tehén mutatta azokat a jegyeket, amik a nagy tejtermeléshez szükségesek, amiket a tenyésztők keresnek a teheneikben és amiért a legjobb javító hatású bikák spermáit használják. A nagy tejtermeléshez fontos ugyanis, hogy jó tőgyszerkezete legyen a tehénnek, korrekt lábszerkezete és aránylag nagy és mély mellkasa, a belső szervek minél jobb működése érdekében" - mondta el Fekete Balázs, a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok főszervezője.

Képek forrása: Alföldi Állattenyésztési Napok

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?