Vadhúsból készült ételekkel barátkoztak a kisiskolások

agrarszektor.hu
Iskolában népszerűsítette a vadhúsfogyasztást a Baranya megyei önkormányzat, a Vadászkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete. A kóstolón a diákok vaddisznóból készült vadragulevessel, bolognai spagettivel és vadpörkölttel barátkozhattak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vadhúskóstolást a Szieberth Róbert Általános Iskola diákjai számára tartották. A programot vadászkürtökkel nyitották, majd az egybegyűlteket Madaras Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, Agyaki Gábor, a vadászkamara megyei elnöke és Rittlinger József, a NAK megyei elnöke köszöntötte.

A gyerekek örömmel fogadták az elismert séfek által készített ételeket. Eleinte kissé félve kóstoltak bele a vadragulevesbe, de aztán megnyugodtak, a szokatlan étel finomnak bizonyult. A legnagyobb sikert a fiatalok körében mégiscsak a bolognai spagetti aratta, amiből többen is repetázni szerettek volna. Az idősebbek inkább a vadpörköltre esküdtek.

"Eleinte tartottunk attól, hogy milyen fogadtatásban lesz részünk, mennyire tetszik a gyerekeknek a vadból készült étel. Ám azt mondhatjuk, hogy szerencsére mindenkinek kifejezetten ízlett. Így szeretnénk folytatni ezt a programot, és több iskolába is eljutni, hogy már iskolás korban megszerettessük a vadhúst a fiatalokkal, hiszen rendkívül egészséges. A cél, hogy elmeséljék élményüket a szüleiknek is, és beépüljön a mindennapokba a vadfogyasztás. Ezekhez a húsokhoz hozzá lehet jutni ma már a nagykereskedésekben, de a vadásztársaságok hűtőiben is, ahol csak ellenőrzött, egészséges baranyai vadhúst lehet kapni" - tájékoztatott Rittlinger József.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?