Tízmilliárd forinttal kapnak többet a szarvasmarhatartók

agrarszektor.hu
Mintegy harmincmilliárd forint támogatásban részesültek a szarvasmarhatartók, miután a Miniszterelnökség döntött a Vidékfejlesztési Program (VP) szarvasmarhatartó telepek korszerűsítésére kiírt felhívásának kérelmeiről. A túligénylés miatt az eredetileg elkülönített keretet mintegy 10 milliárd forinttal növelte a tárca, és 552 szarvasmarhatartó kérelmét bírálta el pozitívan.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Növelte a szarvasmarhatelepek korszerűsítési támogatását a VP-ben a Miniszterelnökség. A tárca közleménye szerint az eredetileg elkülönített mintegy 20 milliárd forintos keretét összesen 29,6 milliárd forintra emelték, így 552 kérelmet bírálhattak el pozitívan. A keret kiegészítésére a túligénylések miatt volt szükség.

Az állattartó telepek korszerűsítését szolgáló fejlesztésekre a Vidékfejlesztési Programban összesen 70 milliárd forintot különítettek el. A pályázatokat folyamatosan bírálják el, a nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a "jóváhagyott" státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg.

A Miniszterelnökség nemrégiben a sertéstelepek korszerűsítését támogató felhívásnál is eredményt hirdetett, ahol - szintén az eredeti csaknem 20 milliárd forintos keret megemelése mellett - 181 darab kérelem 24,6 milliárd forintos támogatásáról döntött.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?