Egyre több a birka és a kecske, pedig alig esszük

MTI
Jól teljesített a juh- és kecskeágazat az elmúlt években, termelése 2010-2015 között volumenben 11 százalékkal, folyó áron közel 50 százalékkal nőtt. A magyarországi fogyasztás ugyanakkor továbbra is rendkívül csekély.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A  juhállomány 2015. június elején mintegy 1,2 millió darab, a kecskék száma 2015 decemberében 72 ezer volt. A juhállomány tavaly június elsején 34 ezer állattal haladta meg az egy évvel korábbit, míg a kecskék száma egy év alatt 2 ezerrel nőtt. Az anyakecskék száma 34 100 volt - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Bár a hazai fogyasztás rendkívül csekély, a juh- és kecskeágazat a munkahelyteremtésben és az ökoszisztéma megőrzésében egyaránt fontos. Nagymértékben hozzájárulhat az egészséges táplálkozáshoz a biztonságos élelmiszerek előállításával, a legelők természetes karbantartása pedig az allergiás megbetegedések visszaszorításában játszik fontos szerepet. Az ágazat támogatására tavaly összesen mintegy 8 milliárd forint jutott.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?