Nagy István: nem úszhatjuk meg a fejlesztést az agráriumban sem

Nagy István: nem úszhatjuk meg a fejlesztést az agráriumban sem

agrarszektor.hu
Olyan világot élünk, amikor komoly kihívásokkal kell szembenéznünk. A jelszó az alkalmazkodás. Ahhoz, hogy meg tudjunk felelni, szükség van a modern technikai eszközökre. A fontos üzenet az, hogy ha versenyképesek akarunk lenni, nem úszhatjuk meg a fejlesztést. 2027-ig 2900 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy a gazdálkodók megvásárolják a legkorszerűbb technológiákat - mondta Nagy István a 42. AGROmashEXPO megnyitóján, Budapesten.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az agrárminiszter hozzátette, hogy ehhez a forrásokat az agrárkormányzat biztosítani fogja.

Azt kérem, merjünk beruházni. Merjük ezt az utat választani. Tegyük meg azokat a beruházásokat, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Nem a beszédnek, hanem a tetteknek az ideje jött el

- emelte ki.

EZ IS ÉRDEKELHET

Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke előadása során elmondta, hogy az új technikához az új szakemberek képzése mindannyiunk felelőssége. Az utánpótlás-nevelés kérdését pedig napirenden kell tartani. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a képzett szakemberek most és a jövőben is részesei legyenek az agráriumnak.

Az idei kiállításra körülbelül 3000 diák fog kilátogatni. Reméljük, évekkel később képzett szakemberekként léphetnek majd ki az iskolákból.

Kitért arra is, hogy két fő trend figyelhető most meg a géppiacon: az egyik egy úgynevezett zöld vonal, melyekkel a kemikáliák csökkentése a cél. A másik oldalon vannak azok a gépek, amikkel nagyon precízen, profitábilisan, gördülékenyen lehet dolgozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?