Eldurvulhat a tüntetés Bulgáriában: ezzel fenyegetőznek a gazdák

Eldurvulhat a tüntetés Bulgáriában: ezzel fenyegetőznek a gazdák

MTI
Bulgáriában gazdák blokádokkal tiltakoztak hétfőn az ellen, hogy a szófiai kormány feloldotta az ukrán gabona behozatalának tilalmát. A demonstrálók országszerte ideiglenesen lezártak számos, a romániai és a görög határátkelőkhöz vezető főutat és bekötő utat.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az agrárszektor képviselői így tiltakoztak az ellen, hogy múlt péntek óta ismét érkezhet ukrán gabona Bulgáriába, miután feloldották az öt hónapig tartó importtilalmat. A gazdák tartanak az olcsó importtól, és azzal fenyegetődznek, hogy kedden munkagépekkel Szófiába vonulnak, hogy ott folytassák a demonstrációt. Azt követelik, hogy Bulgária - Lengyelországhoz, Magyarországhoz és Szlovákiához hasonlóan - vezessen be ismét tilalmat az ukrajnai gabonafélék, valamint az onnan származó étolaj, gyümölcsök, zöldségek, tej- és tejtermékek, hústermékek, élő állatok és méz behozatalára. Nikolaj Denkov miniszterelnök vasárnap a gazdák tüntetése kapcsán úgy nyilatkozott: "terroristákkal nem hajlandó tárgyalni".

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?