Erdészek, figyelem! Nagyot bukhat az, aki ezt nem intézi el januárban

Erdészek, figyelem! Nagyot bukhat az, aki ezt nem intézi el januárban

agrarszektor.hu
Az NFK hirdetmény útján tájékoztatja a jogosult erdészeti szakszemélyzetet a 2022. őszére meghirdetett kötelező kiegészítő képzés pótlásáról, melyre a 2023. január 30. - február 8. közötti időszakban nyílik lehetőség. A képzésre 2023. január 9-17. között lehet jelentkezni az NFK honlapján közzétett Jelentkezési Űrlapon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A részletes feltételeket az NFK hirdetménye tartalmazza. Az erdészeti szakszemélyzet és az erdészeti szakirányító vállalkozás tevékenységének és nyilvántartásának, valamint az erdészeti szakszemélyzet továbbképzésének szabályairól szóló 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet (továbbiakban: kormányrendelet) 18. § (3) bekezdése a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolás meghosszabbítási feltételéül többek között a kötelező kiegészítő képzések teljesítését határozza meg. A meghirdetett kötelező kiegészítő képzésen a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek (JESZ) kötelező részt vennie! Ennek elmulasztása esetén a jogosult erdészeti szakszemélyzeti kiemelt besorolását az erdészeti hatóság nem hosszabbíthatja meg - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

A kötelező kiegészítő képzések szervezése és lebonyolítása a Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) feladata. Az Agrárminisztérium Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkársága szakmai irányítási döntése alapján a kötelező kiegészítő képzés megtartása szükséges, mely teljesítéséhez az NFK meghirdette a 2022. évi kötelező kiegészítő képzést, időtartama 2022. szeptember 1. - 2022. december 1. Tekintettel arra, hogy a képzést eltérő okok miatt számos jogosult erdészeti szakszemélynek nem sikerült teljesítenie, a szaktárcával egyeztetve az NFK egy pótidőszakot hirdet meg, biztosítva ezzel a képzés elvégzésére kötelezettek részére a képzés teljesítésének lehetőségét. Pótidőszak: 2023. január 30. - 2023. február 8. A pótidőszak alatt kell elsajátítani a képzési anyagot, majd azt követően teljesíteni a vizsgát. A képzést és a vizsgát online módon, díjfizetési kötelezettség mellett lehet teljesíteni.

A meghirdetett pótidőszakban a tananyag az eddigiekkel megegyező, a pótidőszakon belül a vizsgával kétszer lehet próbálkozni. A JESZ-nek a pótidőszakra jelentkezni kell az NFK honlapjáról elérhető Jelentkezési Űrlap kitöltésével és elektronikus beküldésével. A jelentkezés lehetőségét 2023. január 9-től 2023. január 17-ig biztosítjuk, a Jelentkezési Űrlap csak a megadott időszakban lesz elérhető. Aki eddig jelezte az NFK felé, hogy valamilyen oknál fogva nem teljesítette a képzést és kérte a pótlás lehetőségét, annak is jelentkeznie kell!

EZ IS ÉRDEKELHET

Akinek a kormányrendelet 32. § (1) bekezdés a) pontja alapján az aktuális jogosultsági időszaka 2022. december 31-én lejár (középfokú végzettségű, 2020. július 1-én kizárólag szakfeladatot ellátó jogosult erdészeti szakszemélyzet), az már a pótidőszakra nem jelentkezhet, hiszen a megadott határnapig (2022. december 31.) nem teljesítette a meghosszabbítási feltételéül meghatározott kötelező kiegészítő képzést, a pótidőszak kezdetéig az illetékes erdészeti hatóság törölni fogja a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolását. A képzés és a vizsga díja: 20.000 Ft, amelyet a jelentkezést követően megküldött számla alapján kell utalni. A képzés zártkörű, csak a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolással rendelkező, nyilvántartásban szereplő szakszemélyek jelentkezhetnek. A kötelező kiegészítő képzés további részletei, az aktuális információk az NFK honlapján, ide kattintva érhető el.

Amennyiben az érintett jogosult erdészeti szakszemélyzet nem teljesíti a meghirdetett kötelező kiegészítő képzéseket és az azokhoz kapcsolódó vizsgákat, úgy a jogosult erdészeti szakszemélyzeti kiemelt besorolása annak lejártakor nem hosszabbítható meg, kivéve, ha a kötelező kiegészítő képzés ideje alatt a JESZ szünetelteti tevékenységét. A kiemelt besorolás hiányában a szakszemélyzet nem végezheti a jogszabályban, a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besoroláshoz kötött tevékenységeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?