Égető problémák a magyar agráriumban: itt a megoldás a legsúlyosabb gondokra

Égető problémák a magyar agráriumban: itt a megoldás a legsúlyosabb gondokra

agrarszektor.hu
Szeptemberben kezdetét vette a NAK TechLab harmadik agrár startup inkubációs programja, amelyben olyan friss vállalkozások, új típusú fejlesztések támogatása zajlik, melyek elősegítik az agrárium digitalizációjának előremozdítását. A három hónapos programban új agrárszolgáltatások megjelenését megalapozó projektek indulhatnak a startupok és nagyvállalatok között.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Közel száz egyeztetés zajlott le a NAK TechLab harmadik inkubációs programjának első szakaszában a startup vállalkozások és a programhoz csatlakozott nagyvállalati szereplők között. A startupok agrár- és termékfejlesztési szakértőktől kaptak szakmai útmutatást, felkészülve ezzel az üzleti megbeszélésekre az AXIÁL Kft., a Bayer Crop Science Magyarország, a Corteva Agriscience, a Bonafarm Csoport, a KITE Zrt., valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselőivel - írja közleményében NAK.

A NAK TechLab álláspontja szerint a mezőgazdaság aktuális problémáira hozott megoldások a nagyvállalatokon keresztül tudnak leginkább eljutni az agrárium különböző szereplőihez; az általuk bevezetett és alkalmazott fejlesztések nagy hatást gyakorolhatnak a hazai gazdálkodókra. A programban résztvevő fejlesztések között élelmiszerbiztonsági és minőségellenőrzési nyomonkövető rendszer; vagy például a precíziós gazdálkodás során keletkező adatvagyont képi adatokkal ötvöző megoldás is megtalálható.

Az inkubáció ideje alatt a startupok heti rendszerességgel konzultálnak a program szakértőivel annak érdekében, hogy az egyes projektek fejlesztési idejét felgyorsítsák, ezáltal minél rövidebb idő alatt megjelenhetnek az új eredmények a gazdálkodók életében is. A program a startup csapatokat jogi, technológiai és kockázati tőkebefektetési találkozókkal is támogatja, melyek mind szakmai, mind befektetési oldalról előremozdíthatják a fejlesztéseiket. A három hónapos program záróeseménye 2021. november 24-én lesz, az AGTECH SUMMIT agrárdigitalizációs konferencián, melyen bemutatkoznak az inkubációs folyamat során született együttműködések.

Címlapkép forrása: NAK

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?