Változott az ültetvénytelepítés támogatására kiírt pályázat: itt vannak a friss részletek

Változott az ültetvénytelepítés támogatására kiírt pályázat: itt vannak a friss részletek

agrarszektor.hu
Módosult a "Kertészet - ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása" című (VP2-4.1.3.2.-4.1.3.3.-5.1.1-21 kódszámú) felhívás. A változás két fő pontot érint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2021. július 23-án módosult a Széchenyi 2020 keretében meghirdetett "Kertészet - ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása" című pályázati felhívás. A változás - ahogy arról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is beszámolt - az alábbi két pontot érinti:

1. A létszámfenntartásra vonatkozó kötelezettségpontosítása

A felhívás 3.4.1.3. fejezetében új elemkét jelent meg a létszámtartásra vonatkozó kötelezettségekre vonatkozó előírás pontosítása a gyümölcs, illetve a gyógy-, aroma- és fűszernövényekből létesített ültetvények esetén. Ennek megfelelően, amennyiben az 1. számú melléklet I., illetve III. táblázatában meghatározott "Kötelező termesztésben tartási idő termőre fordulástól (év)" oszlopában meghatározott időtartam meghaladja az 5 évet, úgy a Kedvezményezett a projekt megvalósítás befejezésétől számított 5 évig köteles a létszámfenntartásra vonatkozó kötelezettségének eleget tenni. Ennek megfelelően a támogató okirat is kiegészült a "Műszaki és szakmai elvárások" fejezet 3. pontjában a létszámfenntartásra vonatkozó kötelezettségekre vonatkozó bekezdéssel.

2. A szamóca szaporítóanyag esetében figyelembe vehető egységköltség módosítása

A felhívás 1. számú mellékletének II.c. táblázatban 1,43 EUR/db-ról 0,43 EUR/db-ra módosult a figyelembe vehető egységköltség szamóca szaporítóanyag esetében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?