Itt a bejelentés: több száz millió forintból fejleszt a Heineken a Soproni Sörgyárban

Itt a bejelentés: több száz millió forintból fejleszt a Heineken a Soproni Sörgyárban

agrarszektor.hu
540 millió forint értékben innovatív termeléskorszerűsítő és kapacitásnövelő beruházásokat valósít meg a Heineken Hungária a Soproni Sörgyárban a Magyar kormány 270 millió forintos támogatásával. Ez erről szóló okiratot Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter nyújtotta át az idén 125 éves vállalatnak, amely egyszerre büszke a hagyományaira és innovatív sörkülönlegességeire.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Soproni Sörgyár modernizációja tovább folytatódik: hatékonysága és a gyártási minősége tovább javul, miközben az ökológiai lábnyoma és vízfelhasználása csökken az innovatív beruházások eredményeképp - írja közleményében a Heineken Hungária. A munkavállalók pedig még modernebb, környezetkímélőbb berendezéseken dolgozhatnak.

A sörgyártás energiahatékonyságát javító hűtőgépházi és energiaüzemi fejlesztések, új termékek gyártásához szükséges sörtartály és maláta siló, valamint a kapacitást és munkabiztonságot növelő nagyteljesítményű malátaszállító rendszer beszerzése is lehetővé válik a Heineken Hungária új soproni beruházásainak keretében. A program során a magas termékminőség szavatolására in-line mérőrendszerek kerülnek beépítésre és modernizálják a vízkezelő és -tisztító, valamint a csírátlanító berendezéseket. Ezek tovább javítják az élelmiszerbiztonságot, ahogy az az új laboreszközök beszerzése is ezt a célt szolgálja. A Soproni Sörgyárban megvalósuló fejlesztések forrása részben az a 270 millió forintos (800 000 euró) támogatás, amelyet a Magyar Kormány nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosít a Heineken Hungáriának.

A Heineken Hungária a folyamatos innovációra és a fenntarthatóságra alapozza üzletpolitikáját. Amikor a Soproni Sörgyár 125 éves fennállását ünnepeljük, különösen fontos emlékezni arra, hogy innováció és tradíció tisztelete a vállalatunknál kéz a kézben jár. Az elnyert támogatással tovább erősíthetjük a versenyképességünket és a munkahelymegtartó képességünket egy gazdaságilag igen érzékeny időszakban"  

- hangsúlyozta Geert Swaanenburg, a Heineken Hungária vezérigazgatója.

Forrás: Heineken Hungária 

A Kormány támogatásával megvalósuló beruházások egy része a fenntarthatóbb működés megteremtésére irányul, hiszen a Heineken nemzetközi célkitűzései között az egyik legfontosabb, hogy hamarosan a világ legzöldebb sörgyártója legyen. A beruházások a kapacitásbővítést is szolgálják, ami arra utal, hogy az itt gyártott tradicionális lágersörök, például Magyarország legnépszerűbb söre, a Soproni, és az Óvatos Duhaj sörkülönlegességek iránt megnövekedett piaci kereslet.

Ahogy ma, a Soproni Sörgyár 125 éve is a város egyik legnagyobb beruházója és munkaadója volt, amely már működésének első évében négymillió korsó sörrel látta el a hazai piacot. A Heineken 1990 óta van jelen Magyarországon és azóta több száz milliárd forintot fektetett be a Soproni Sörgyár korszerűsítésébe és gyártókapacitásainak növelésébe. A vállalat beszállítóinak jelenleg 85 százaléka hazai vállalkozás, amelyek nyersanyagokkal és magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokkal látják el a vállalatot. A vállalat célja, hogy a magyar alapanyagok mind szélesebb körét használja fel a sörgyártás során. Kiváló minőségű magyar árpát, a Soproni radlerek előállításához pedig magyar meggyet és bodzát használnak fel. Az elmúlt két évben a vállalat támogatásával a nagy múlttal rendelkező, hazai komlótermesztést is újraindult Kastélyosdombón, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat koordinációjával és az Agrárminisztérium, valamint a Magyar Nemzeti Bank támogatásával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14