Együttműködési megállapodást kötött a MAGOSZ és a Debreceni Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a MAGOSZ és a Debreceni Egyetem

agrarszektor.hu
Új távlatokat nyit a magyar agráriumban az ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók együttműködési megállapodása. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) Hajdú-Bihar megyei ifjú gazdaköre és a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karának Hallgatói Önkormányzata közötti megállapodás célja, hogy az egyetemekről kikerülő fiatal agrármérnökök már az egyetemi éveik alatt élő kapcsolatot alakítsanak ki a szakmai szervezettekkel. A megállapodás jelentőségét mutatja, hogy ez a gyakorlati tapasztalatcsere nagyban javíthatja a gazdák versenyképességét a hazai és az európai piacon egyaránt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Szigeti Szabolcs megyei ifjú gazda vezető és Hegedűs Tibor HÖK elnök által aláírt megállapodás értelmében a szervezetek kölcsönösen segítik egymást a fiatal gazdálkodók tájékoztatásában, és a pályázati-fejlesztési lehetőségek kiaknázásában. A fiatalok az együttműködés során kiemelten fontosnak tartják az ifjú magyar gazdálkodók érdekérvényesítésének és versenyképességének erősítését is.

A megállapodás jelentőségét mutatja az is, hogy az ünnepélyes aláíráson részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke és Prof. dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora is, míg a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatát Papp Zsolt országos elnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karát pedig Dr. Stündl László dékán képviselte.

A MAGOSZ-os ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók októberi megállapodását várhatóan rövid időn belül további együttműködések követik.

(A cikkben felhasznált képek a MAGOSZ és a Debreceni egyetem tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?