Óriási az érdeklődés a jövő évi vadászati és természeti világkiállítás iránt

Óriási az érdeklődés a jövő évi vadászati és természeti világkiállítás iránt

MTI
Közel negyven ország jelezte már részvételét a jövő ősszel Magyarországon rendezendő vadászati és természeti világkiállításon - közölte az eseményt szervező iroda szakmai igazgatója kedden a Baranya megyei Martonfán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bors Richárd a Pécs keleti részétől alig tíz kilométerre fekvő településen álló, a közelmúltban javarészt a szervezőiroda támogatásával, összesen több mint huszonötmillió forintból felújított vadász- és ifjúsági központ átadóünnepségén kiemelte, a világkiállítás rendezésének egyik célja, hogy Magyarország bemutassa, élen jár a természethasználat különféle módjaiban.

A Budapesten és négy kiemelt vidéki helyszínen, Keszthelyen, Gödöllőn, Hatvanban és Vásárosnaményban megvalósuló rendezvényt szervező Egy a Természettel NKft. szakmai igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a központi rendezvény kiállítása csaknem 70 ezer négyzetméteren valósul meg, a Hungexpo területén pedig hazai és nemzetközi civil és szakmai szervezetek is bemutatkoznak. Eddig, tette hozzá, közel negyven ország jelezte részvételi szándékát az eseményen.

A világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán államtitkár szavait tolmácsolva, a Martonfán, valamint az ország más részein megújuló vadászati ifjúsági központokra utalva felhívta rá a figyelmet, hogy az ifjú vadászok utánpótlásának jelentősége talán soha nem volt olyan fontos, mint napjainkban. Az államtitkár úgy vélekedett, hogy a fenntartható vadászat fontosságának, a vadgazdálkodás meghatározó szerepének elfogadtatásához olyan célcsoportot kell megszólítani, amely elfogulatlan, érdeklődő a természet összefüggései iránt.

Bors Richárd kiemelte, hogy a világkiállítás szervezési munkái során éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok bevonására, hiszen a rendezvény elsődleges céljai között szerepel a társadalmi szemléletformálás. Hozzátette: ezt a célt szolgálja, hogy támogatták az ország több részén vadászati ifjúsági központok fejlesztését, s nagyrészt e forrásokból újult meg a tíz fő befogadására szolgáló martonfai létesítmény is.

Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnöke példaértékűnek nevezte a beruházást. Vélekedése szerint magas minőségben, emberléptékű, fenntartható módon tudja szolgálni a természet és a vadászat iránt érdeklődő fiatalokat. Közölte: a kamara egyik fontos célja a fiatalok megszólítása, ezért az elmúlt alig három évben több mint 300 millió forintot fordítottak a fiataloknak szánt programokra és az őket szolgáló létesítményekre.

Agyaki Gábor, az OMVK Baranya megyei szervezetének elnöke elmondta: komoly igény mutatkozott az elmúlt években a martonfai fejlesztésre, így az új központ bizonyosan magas kihasználtsággal működik majd, abban a nyár során is egymást érik már a táborok, programok, s a létesítmény segíti a fiatal vadászok képzését is. A sajtó rendelkezésére bocsátott tájékoztató anyag szerint a baranyai központ a vadászati kultúrához, a vadászkutyák kiképzéséhez, vizsgáztatásához kapcsolódó rendezvényeknek is otthont ad majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?