Mostantól bármelyik gazda csatlakozhat a magyar agráriumot segítő, új rendszerhez

Mostantól bármelyik gazda csatlakozhat a magyar agráriumot segítő, új rendszerhez

agrarszektor.hu
A múlt héten ellenszavazat nélkül elfogadták az Országgyűlésben a magyar gazdáknak segítséget nyújtó krízisbiztosítási rendszert. Így mostantól valamennyi termelő számára elérhető az új rendszer, amelyhez egyébként önkéntes alapon lehet csatlakozni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ellenszavazat nélkül elfogadták a gazdáknak segítséget nyújtó krízisbiztonsági rendszert a múlt héten az Országgyűlésben - írja a Világgazdaság. Nagy István agrárminiszter a Magyar Hírlapnak elmondta, a termelők nem csupán az időjárási, hanem egyéb kockázataikat is kezelhetik a krízisbiztosítási rendszerhez csatlakozva. A gazdák önkéntes alapon csatlakozhatnak a krízisbiztosítási rendszerhez.

A rendszer abban az esetben téríti meg a mezőgazdaságból élők kieső jövedelmének legfeljebb hetven százalékát, ha jövedelem több mint harminc százalékkal csökkent az előző három év átlagához képest. A miniszter elmondta, hogy az új rendszer a jövedelemcsökkenés részbeni kompenzálása mellett bármelyik ágazatban előforduló állat- és növénybetegségekből, piaci árak csökkenéséből, piacvesztésből, árfolyamváltozásból, vagy a termelés során felmerülő rendkívüli költségnövekedésből adódó jövedelemcsökkenés mérséklésére is képes.

A krízisbiztosítási rendszer valamennyi mezőgazdasági tevékenységet folytató termelő számára elérhető, függetlenül attól, hogy melyik ágazatban, mekkora üzemmérettel gazdálkodik. A termelők egy külön erre a célra kialakított elektronikus felületen keresztül tehetik meg csatlakozási nyilatkozatukat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?