Már csak néhány nap maradt a felügyeleti díjak bevallására, de idén van egy kis változás

Már csak néhány nap maradt a felügyeleti díjak bevallására, de idén van egy kis változás

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy az élelmiszerlánc-szereplők többségének 2020. május 31-ig kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását. Mivel idén a jogszabályban előírt határidő munkaszüneti napra esik, a bevallások a következő munkanapon, tehát június 2-án még beadhatóak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nébih ismételten jelezzte, hogy a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében bevezetett adózási határidők módosítása az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra csak részben vonatkozik. Azaz kizárólag a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében módosul 2020. szeptember 30-ra a bevallási és díjfizetési határidő.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Az eseményen megtudhatja, milyen állapotban kerül ki a magyar agrárium a világjárvány miatti sokkból, és milyen támogatási, szabályozási, piaci változások történtek, illetve várhatók az ágazatban. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetről, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

Az élelmiszerlánc-szereplők többségének a megszokott május 31-i határidőt betartva kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását. Mivel azonban május 31. napja ebben az évben munkaszüneti napra esik, így a bevallások a következő munkanapon, tehát június 2. napján még benyújthatóak a Nébih honlapjának Ügyfélprofil menüpontjában.

A díjbevallással kapcsolatban további hasznos információkat olvashatnak a Nébih honlapján. Kérdés esetén a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll az érdeklődők rendelkezésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?