Így látja a KITE-vezér: a magyar gazdák kezdenek felzárkózni nyugati társaikhoz

Így látja a KITE-vezér: a magyar gazdák kezdenek felzárkózni nyugati társaikhoz

agrarszektor.hu
Szabó Levente, a nádudvari KITE Zrt. vezérigazgatója úgy véli, már szinte minden inputanyagokból annyit és olyan minőségűt használ fel egy magyar gazda, mint nyugati versenytársai. Decemberben, a Portfolio Agrárszektor 2019 konferencián kérdeztük arról, milyennek látja a hazai inputpiacot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bár a szerpaletta a hatóanyag-kivonások miatt ebben az évben is szűkült, összességében hasonlóan alakult az inputanyagok piaca 2019-ben, mint a megelőző évben - mondta a 300 milliárdos árbevetélű, nádudvari integrátor cég vezetője, Szabó Levente a Portfolio Agrárszektor 2019 konferencián. A KITE Zrt. vezérigazatója kiemelte, hogy a magyarországi értékesítési trendek hasonlóak a nyugat-európaihoz, a felhasznált  növényvédő szerek és vetőmagok tekintetében felzárkózunk ezen országok szintjéhez. Csak a fajlagos műtrágya-felhasználásban van némi lemaradásunk Nyugat-Európához mérten.

A gépgyártók folyamatosan fejlesztenek, és szélesítik a szolgáltatásaik körét. Ennek megfelelően a KITE Zrt. is foglalkozik már IT-szaktanácsadással - hangsúlyozta a Szabó Levente. A mai gépparkot olyanannyira uralja a számítástechnika és elektronika, hogy egy gépkezelőnek informatikai tudással is rendelkeznie kell ahhoz, hogy a gép beállítása és működtetése problémamentes legyen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?