Eldőlt! Ismét több ezer hektárral bővült a Mészáros-birodalom

MTI
Az adásvételi folyamat lezárásával hivatalosan is a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. kizárólagos tulajdonába került a több agrárérdekeltséget, köztük a Gödöllői Tangazdaság Zrt.-t is magába foglaló Kartali Vagyonkezelő Zrt. - közölte a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 42 ezer hektáron gazdálkodó Talentis Agro Zrt. az új tagvállalattal az üzletágainak egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni - írták. Ismertették, hogy a tangazdaság az integrációval együtt több mint 4500 hektáros birtokon foglalkozik növénytermesztéssel Kartal és Hatvan térségében, amelyből 250 hektár a gyümölcsös.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével.

A tangazdasághoz tartozik az észak-kelet-magyarországi régió egyik legfontosabb kalászos vetőmagüzeme, amely a vetőmag-feldolgozáson túl ömlesztett- és készáruraktárakkal is rendelkezik. Az üzem ellátásához területei egynegyedén kalászos, illetve kisebb felületen borsóvetőmagot termesztenek, a vetőmagüzemhez vizsgálati laboratórium is tartozik - tették hozzá. A gyümölcsös ültetvények mellett itt helyezkedik el az ország legnagyobb, tradicionális érlelési és párlási technológiával is működő pálinkafőző üzeme, amelyben az ellenőrzött saját termelésben termesztett gyümölcsből főzik a pálinkát. Mindezek mellett korszerű tejelő tehenészetet is működtetnek, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén és szaporulata. A hosszú távú, eredményes gazdálkodás alapját a fenntartható és környezettudatos technológiák alkalmazásában látják, ezért a jelentős nagyságú szántó- és gyümölcsös területükön az agrár-környezetgazdálkodási program integrált termesztésre irányuló célprogramjainak előírásait követik - jegyezték meg. 

A Talentis Agro Zrt. száz százalékban magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkozik. Az állattartás igényein túl növénytermesztésük kapacitásainak jelentős része a vetőmagtermesztés, illetve az élelmiszeripari feldolgozás körében hasznosul. Állattenyésztési divíziójuk a tejelőszarvasmarha-ágazat, amelynek 6 ezer tehénre alapozott állománya kiváló genetikai és termelési képességekkel bír, és a sertésüzletág, ahol fehérsertés és mangalica telepeik közel 53 ezer sertés befogadására alkalmasak. A divízió alappillére a tojótyúk tartás és árutojás-termelés is - áll a közleményben.

A Talentis Agro Zrt. idén májusban tartott sajtótájékoztatóján Csák Gyula operatív vezérigazgató bejelentette, hogy lezárult a zrt.-hez tartozó agrár- és élelmiszeripari cégek integrációja, a vállalatcsoport létrejöttétől sokkal szorosabb együttműködést, a szinergiák kihasználását, a hatékonyság javulását várják. Hozzátette: tavaly októberben született döntés arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó agrár- és élelmiszeripari társaságok szorosabb együttműködésre lépnek. A csoporthoz akkor 12 vállalat - a közvetett érdekeltségeket is beleértve megközelítőleg negyven gazdasági társaság - tartozott, a csoport éves árbevétele 22 milliárd forint volt, 2200 állandó és idénymunkást foglalkoztatnak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?