Itt a bejelentés: tőzsdére lép a magyar sütőipari cég

MTI
Tőzsdére megy, rövid távon pedig nyitott fejlesztési és oktatási centrumot hoz létre Zalaegerszegen a sütőipari Zalaco Zrt. - jelentette be szerdán a zalai megyeszékhelyen a társaság tulajdonos-vezérigazgatója.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Berta László közölte: a jövőre fennállásának 70. évfordulóját ünneplő társaság elképzelései között szerepel egy nyitott, bárki által látogatható fejlesztési és oktatási centrum kialakítása. A kapcsolt vállalkozásaival együtt idén már várhatóan 12 milliárd forintos forgalmú cégcsoport pedig várhatóan 2022-23-ban jelenhet meg a tőzsdén, ami 3-6 milliárd forint tőkebevonást jelentene a hosszabb távú fejlesztések megvalósításához. A cégcsoport vezetője hozzátette: a Zalaco szerepel a londoni tőzsde ezer inspiráló európai vállalatot felsoroló kiadványában, illetve a Budapesti Értéktőzsde 50 ígéretes céget bemutató kötetében is, vagyis a tőzsdék is felfigyeltek a társaságra.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Zalaco tavaly 8,457 milliárd forint nettó árbevételt és 563 millió adózott nyereséget ért el, idén pedig várhatóan eléri a 10 - kapcsolt vállalkozásaival együtt a 12 - milliárd forintot. Jövő márciusban kezdi meg a termelést az újonnan épült üzem fagyasztott termékeket gyártó sora, ami önmagában évente további mintegy 6 milliárd forintos árbevételt hoz. A cégcsoport jelenleg 960 munkavállalót foglalkoztat, a főként a Dunántúlon megtalálható szaküzleteik száma pedig meghaladja a 70-et.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?