Tovább gyűrűzik a Bige-botrány: a műtrágyakirálynak jó darabig nem lesz nyugta

agrarszektor.hu
Fellebbezett a katasztrófavédelem a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige Holding Kft.-nek kedvező, köztes végzése ellen. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, a döntést azonban hátráltatja, hogy június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata ellen, miszerint újraindulhat Bige László szolnoki vegyi gyára - tudta meg a Népszava a Debreceni Törvényszéktől. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, ezt követően pedig átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez.

A Bige Holding Kft. ugyanakkor hiába juttatja el megjegyzéseit a fellebbezéssel kapcsolatban a törvényszékhez, a gyors döntést nagyban hátráltatja, hogy a bíróságokon június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak. Ez a határidőkbe nem számít bele, a Népszava értesülései szerint pedig a Bige Holding soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Mint arról az agrárszektor.hu korábban beszámolt, nyár elején a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bezáratta a Bige Holding Kft. szolnoki gyárát, illetve azonnali hatállyal megtiltotta az üzemben a korábban engedélyezett veszélyes tevékenység folytatását, mert több hiányosságot is találtak a gyárban. Bige László akkor úgy nyilatkozott, hogy jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra vitte az ügyet. A Bige Holding mint felperes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának 2019. májusban meghozott határozatával szemben kereseti kérelmet terjesztett elő. A Debreceni Törvényszék csak hosszú idő után hozta meg döntését, és július 5-én tette közzé hivatalos közleményét, miszerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogsértő módon állíttatta le Bige László szolnoki vegyi üzemét.

Ahogy megírtuk, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 3-án egy újabb kereseti kérelem érkezett a Bige Holding részéről. Ebben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatának jogszerűsége vizsgálatát kezdeményezi, amely a felperes részéről üzemeltetett kénsavüzem, mint veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény vonatkozásában a veszélyes tevékenység folytatásának haladéktalan felfüggesztését rendelte el.

Korábbi cikkeink a témában: 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06