Új támogatás: 2,44 milliárdot lehet szétosztani minőségtanúsító rendszerben való részvételre

agrarszektor.hu
Egy új pályázati kiírás készül a mezőgazdasági termelők által előállított magasabb hozzáadott értékű és minőségű termékek minőségtanúsító rendszerekben való részvételére. A felhívás tervezete szerint 2,44 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. Figyelem, minél később adjuk be a kérelmet, annál kevesebb ideig folyósítják a támogatást!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megjelent a mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozását támogató pályázat tervezete. A támogatás célja, hogy erősítse a termelők biztosabb integrációját az élelmiszerláncba, a minőségtanúsító rendszerekben szereplő termékek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében.

A támogatás célterületei:
A) célterület: uniós minőségrendszerek (az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásaiban szereplő oltalom alatt álló elnevezések).
B) célterület: nemzeti minőségrendszerek (ezeket az Agrárminisztérium tartja nyilván).
C) célterület: a nemzeti elismerési rendelet által elismert és a 1535/2015/EU irányelv szabályai szerint notifikált terméktanúsítási rendszerek.

A támogatás évenkénti igénybevételének feltétele, hogy a támogatást igénylő által előállított termék megfeleljen valamely célterület szerinti minőségrendszer követelményeinek, és jogosult legyen a minőségrendszer szerinti termék előállítására. A kedvezményezettnek a támogatási időszak legfeljebb 5 éve alatt nem kötelező ugyanazzal a termékkel, ugyanabban a minőségrendszerben részt vennie. A kifizetés feltétele, hogy a kifizetési kérelem benyújtásának évében valamely termékével részt vegyen olyan minőségrendszerben, mely megfelel a felhívásban támasztott feltételeknek.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2,44 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 1500 db.

A támogatás időtartama a támogatási kérelem benyújtásától számított legfeljebb 5 naptári év, de legfeljebb 2023. december 31-ig folyósítható, vagyis a 2022-ben elnyert támogatást már csak két éven át utalják.

A bírálók a pályázatban ezt értékelik a legtöbbre:

  • Részvétel termelői csoportban (TCS) vagy termelői szervezetben vagy szakmaközi szervezetben
  • Szakirányú iskolai végzettség
  • A támogatást igénylő fiatal mezőgazdasági termelő
  • Többféle minőségrendszerben való részvétel
  • Többféle termékkel vesz részt minőségrendszerben
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?