Fiatal gazdák figyelem! Fontos határidő közeleg

agrarszektor.hu
Kifizetési kérelmet adhatnak be a 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a támogatást elnyerő fiatal gazdák. A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának igénylésére vonatkozó kifizetési kérelmet a Magyar Államkincstár (MÁK) által rendszeresített nyomtatványokon, az ügyfél választása szerint elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy az illetékes megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályához postai úton kell benyújtani egy példányban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a támogatást elnyerő fiatal gazdák a megítélt támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának kifizetése érdekében kifizetési kérelmet nyújthatnak be, amennyiben a 2018. évben eleget tettek az 57/2012. (VI. 21.) VM rendelet 4. § (1)-(3) bekezdésében foglalt feltételeknek - írja a nak.hu.

A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására évente május 1. és 31. között, de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő évben megnyíló kifizetési időszak végéig van lehetőség. A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására jogosult az az ügyfél, aki mezőgazdasági üzemének méretét a 2018. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte.

A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatáshoz kapcsolódó, a támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának igénylésére vonatkozó kifizetési kérelmet a Magyar Államkincstár által rendszeresített nyomtatványokon, az ügyfél választása szerint elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályához postai úton kell benyújtani egy példányban. A kifizetési kérelmet 2019. május 1. és 31. közötti időszakban kell benyújtani.

Postai benyújtás esetén a benyújtás napja a borítékon szereplő postai bélyegző dátuma. Javasolt a küldeményt tértivevényes küldemény formájában adja postára. Elektronikus benyújtás esetén a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül érhető el ügyfélkapus bejelentkezést követően. Az elektronikus benyújtás feltétele, hogy a kérelmet benyújtó személy rendelkezzen ügyfélkapus hozzáféréssel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14