Sokat bukhatnak azok a gazdák, akik nem nyújtják be időben a támogatási kérelmeket

agrarszektor.hu
Már erre az évre is igényelhetők csaknem 50 közvetlen agrár-támogatási és vidékfejlesztési jogcímre a terület-alapú támogatások, ám a késlekedés ellen a döntéshozók ismét komoly ösztönzőt építettek az eljárásba. Sokan vannak az igénylők között, akik ugyan jogosultak a támogatásra, de különböző okokból nem tudják megvárni, amíg megérkezik számlájukra a pénz, és azonnali forrásra van szükségük. Számukra nyújthat segítséget az idén már több mint 29 támogatási jogcím előfinanszírozására alkalmazható OTP Zöld Kártya.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Akár június 11-éig is benyújthatók a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén a terület-alapú agrár-támogatási és vidékfejlesztési kérelmek, ám május 15-e után - ahogy a korábbi években is - minden munkanap késlekedéssel, 1 százalékkal csökken a felvehető támogatás összege - írja közleményében az OTP Bank. Ebben az évben már majdnem 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A korábbi évek tapasztalatai alapján sokan vannak az igénylők között, akik ugyan jogosultak a támogatásra, de különböző okokból - váratlan kiadás, vagy a rugalmatlan fizetési határidők miatt - nem tudják megvárni, amíg megérkezik számlájukra a pénz. Számukra nyújthat segítséget az OTP Zöld Kártya, amely idén már több mint 29 támogatási jogcím előfinanszírozására alkalmazható. Az OTP Zöld Kártya - támogatás faktoring konstrukcióval az ügyfelek már röviddel a szükséges dokumentumok benyújtását követően hozzájuthatnak a kiadások felmerülése és a támogatások beérkezése közötti időszakot áthidaló kölcsönhöz. Emellett a finanszírozás elsősorban a támogatás mértékétől és típusától függ, az igénylő pénzügyi helyzetétől kevésbé.

Ezen kivül az OTP Agrár ügyfelei nem csak az idei, hanem a következő év várható támogatási összegét a 6 legfőbb jogcímre már most igényelhetik. Ezek a következők: egységes területalapú támogatások (SAPS), a zöldítés, az Agrár Környezetgazdálkodási támogatások (AKG), a fiatal mezőgazdasági termelők támogatása, a Natura 2000 gyepterületek kompenzációs kifizetései, valamint a Természeti Hátránnyal Érintett Területek (THÉT) kompenzációs kifizetései.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?