Duplán öntöznének a nagy állami mintagazdaságban

agrarszektor.hu
Duplájára kívánja növelni az öntözhető területek nagyságát az állami tulajdonban lévő Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. A cég tovább javítaná a termelési színvonalat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőhegyesi birtokon most 2150 hektár öntözhető, de a gazdaság ezt meg kívánja duplázni - jelentette be az MTI szerint Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényén. A mezőhegyesi cég a vetőmagtermelésben mintagazdaságának számít, de tovább növelnék a termelési színvonalat. Az állattartási ágazatban pedig a nonius fajta mellett ismét foglalkoznak a gidránnal és a furiózóval.

Jön az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én Siófokon. Az év egyik legnagyobb agráreseményén kiemelt téma lesz többek között, milyen radikális változások jöhetnek ősszel a földügyi szabályozásban, a földöröklésben, illetve a birtokpolitikában. Az ágazati szakemberek azt is megvitatják majd, mi vár az osztatlan közös tulajdonokra és újragondolja-e a kormány a földbérleti viszonyokat. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


Mint ismert, nemrég jelent meg a kormány határozata a hazai öntözésfejlesztésről. 2020-2030 között évi 17 milliárd forinttal támogatnák a projektet.

 

Jakab István

a MAGOSZ elnöke

képviselő és a parlament alelnöke

Jakab István magyar mezőgazdász, üzemmérnök, politikus, országgyűlési képviselő. 1972-ben végzett állattenyésztő üzemmérnökként Szegeden. Ezt követően a Hajdú-Bihar Megyei Takarmányozási és Állattenyésztési... Tovább »


Jelentős erőforrás a több mint ötmillió hektáros hazai mezőgazdasági terület - állapította meg a kamarai rendezvényen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke. Ezt az adottságot ki kell használni, hogy a vidék még élhetőbbé váljon - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06