Vigyázat, elszabadulhat a forint!

agrarszektor.hu
Felülteljesítő volt az elmúlt napokban a forint, és az igazi lendület még csak most jöhet. A nemzetközi piacok ugyanis kedvező hangulatra váltottak - írja a Portfolio.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

 


A 305-ös szint alá süllyedt péntek délutánra a forint euróval szembeni árfolyama és itt kezdi a hetet is a kurzus, így viszonylag csendes kereskedés zajlik a forint piacán.

Azt mondhatjuk az elmúlt napok forintmozgása alapján, hogy a hazai fizetőeszköz nagyon stabilan vészelte át az észak-koreai konfliktus által kiváltott viharos napokat.

A forint ereje még látványosabb, ha a legnagyobb vetélytársával, a lengyel zlotyval vetjük össze. A lengyel fizetőeszköz fokozatosan veszített értékéből az elmúlt hetekben, ezzel szemben a forint viszonylag stabil volt, így a PLN/HUF kurzusa a 71-es szint alá került. A forint közel van idei csúcsához a zloty ellenében.

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a nemzetközi piacokon jól indul a hét, ez pedig további támaszt adhat a hazai fizetőeszköznek. Nem kizárt, hogy a forint euróval szembeni kurzusa megint megcélozza a 303-as szintet a héten. Ebben az USA és Észak-Korea közötti konfliktussal kapcsolatos fejlemények akadályozhatják csak meg. 

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?