Kiknek fizet Lázár államtitkársága? - Itt a válasz

agrarszektor.hu
Azok a vállalkozások számíthatnak új agrár-vidékfejlesztési támogatásokra, amelyek a helyben megtermelt alapanyagból jelentős hozzáadott-értékkel állítanak elő bel- és külföldön is eladható árut, szolgáltatást - hangoztatta Jakab István, a parlament fideszes alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke. Szerinte helyes döntés volt, hogy a miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága januártól vidékre, az ország egyik legfejlettebb vidéki gazdaságával rendelkező megyéjének központjába, Kecskemétre költözött.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A vidék felemelkedéséért legtöbbet a vidéki emberek tehetnek - szögezte le az MTI-nek Jakab István. "Átérezni a vidéki létet, azonosulni a vidéki helyzettel, az esetlegeses problémákat megérteni igazán csak azok képesek, akik testközelben mindezt tapasztalják és naponta megélik". A vidékre vonatkozó, az ottani életre nagy hatást gyakorló döntéseket nem felülről - a fővárosból - kell meghozni, a vidéki emberek sorsának alakítását, a vidéki életminőség javítását befolyásoló elhatározásokat az emberekkel együtt, vidéken kell kialakítani - hangoztatta a parlamenti alelnök annak kapcsán, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözött.

A vidék sorsán változtatni, azt javítani csak olyan vezetők képesek, akik maguk is vidéki kötődésűek. Ezért fontos, hogy az államtitkárságot Kis Miklós Zsolt személyében olyan vezető irányítja, aki végigjárta a ranglétrát, maga is gazdálkodó, volt a Magosz ifjúsági tagozatának vezetője, majd tevékenykedett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnökeként és ezt követően kapott megbízást az államtitkárság vezetésére - mondta Jakab István.

Az államtitkárság már elvégezte azt a munkát, ami a források felhasználásához szükséges volt. A vidékfejlesztés gerincét jelentő tevékenység alapját így létrehozták, és most már "csak a kitűzött feladatok megvalósítása van hátra".

Az államtitkárság az elkövetkező években - a mostani uniós költségvetési ciklus végéig - a rendelkezésre álló mintegy 1200 milliárd forintos uniós forrás felhasználásával olyan projektekhez ad majd támogatást, amelyek a vidéki életminőséget javítják, és munkahelyeket teremtenek, tartanak meg a vidéki emberek számára. Így főként azok a programok, beruházások, vállalkozások kaphatnak majd pénzügyi segítséget elképzeléseik megvalósításához, amelyek a helyben megtermelt alapanyagból jelentős hozzáadott-értékkel állítanak elő bel- és külföldön is eladható árut, szolgáltatást. Például prémium minőségű élelmiszertermékeket visznek piacra. Ebben a folyamatban kiemelt szerepet kapnak a vidéki kis- és közepes vállalkozások is - mondta Jakab István.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?